talo

Uusiutuvaa energiaa auringosta

Tulosta sivu

Napapiirin Energia ja Vesi Oy sekä pohjoismaiden johtava aurinkosähköasiantuntija Naps Solar Systems Oy solmivat keväällä yhteistyösopimuksen aurinkovoimaloiden toimittamisesta Pohjois-Suomen alueella kuluttaja- ja yritysasiakkaille.

Aurinkosähkö tukee yhtiön strategian painopistealueita kiertotaloutta ja uusiutuvan energian hyödyntämistä. Neve - Aurinkosähköjärjestelmiä jälleenmyydään avaimet käteen asennettuna tai vaihtoehtoisesti laitteistoina.

Syksyllä asensimme kolme aurinkovoimalaa sähköasemillemme. Palkisentien sähköaseman katolle valmistui kolmenkymmen Naps Saana paneelin järjestelmä, jonka teho on 9,15kWp. Ounasvaaran sähköaseman järjestelmä on hieman isompi käsittäen neljäkymmentä kappaletta Naps Saana paneelia yhteistehollateholla 12,2kWp. Viirinkankaan sähköasemalle valmistuneen aurinkovoimalan 60 paneelia taas tuottaa 18,3 kWp tehon. Näiden voimaloiden odotetaan tuottavan vuodessa noin 31 MWh sähköä. Lisäksi Lapin ammattikorkeakoulun uusitutuvan energian laboratorio sai loppuvuodesta käyttöönsä Neven aurinkosähköjärjestelmän energian varastointiratkaisulla. Järjestelmään kuuluu 40 paneelin lisäksi kaksi sähkövarastoa, kapasiteetiltaan 12 ja 16 kWh. Rovaniemen verkon alueella oli vuoden loppuun mennessä kaikkiaan 40 kpl verkkoon kytkettyä aurinkosähköjärjestelmää.

Aurinko on elämän voima. Sen energia on puhdasta ja uusiutuvaa. Aurinkovoimala on kestävä investointi tulevaisuuteen. Kotiin ja mökille tarkoitetuissa älykkäissä aurinkovoimaloissa paneelit tuottavat puhdasta sähköä taatusti myös seuraavat vuosikymmenet. Neven aurinkosähköjärjestelmä on helppokäyttöinen, huoltovapaa, vaivaton ja koko sovitettu käyttötarpeeseen.

katolta s2