kuitu1 s

Omilla laajakaistatuotteilla markkinakysynnän kimppuun

Tulosta sivu

Vuosi 2018 jää Napapiirin Kuituverkot Oy:n historiaan varmasti yhtenä merkittävimmistä vuosista. Vuoden aikana aloitettiin oma teleoperaattoritoiminta ja omaa kuituverkkoa rakennettiin ensimmäistä kertaa laajasti myös yhteisrakentamiskohteiden ulkopuolella. Näiden rinnalla yhtiön tuotteet ja niiden hinnoittelu kokivat suuret muutokset, kun palvelutuotteiden salkku laitettiin käytännössä kokonaan uusiksi ja myynnin kärjeksi nostettiin omat laajakaistatuotteet. Näiden lisäksi ja selkeään markkinakysyntään vastaamiseksi, tuotiin markkinoille myös oma kaapeli TV-palvelu – Loisto TV.

loistorollup

Rohkeiden ratkaisujen ja muutosten tekeminen oli tarpeen, koska aiempi tuotteiden kiinnostavuus ja hinnoittelu eivät olleet täysin vastanneet markkinoiden odotuksiin eikä myynti ollut edennyt koko tavoitettavissa olevan potentiaalin mukaisesti. Selkeä kannanotto tehtyjen muutosten oikeellisuuteen saatiin, kun markkinointi ja myyntitoimet käynnistettiin uusilla tuotteilla. Kesän ja syksyn aikana vastaanotettujen tarjouspyyntöjen määrä käytännössä räjähti niin suureksi, että prosessejamme koeteltiin toden teolla. Vuoden aikana uusia liittymäsopimuksia tehtiin paljon ja liittymien takana olevien käyttöpaikkojen määrissä tavoitteet täytettiin.

Tehtyjen muutosten, tilausten käsittelyn, verkonrakentamisen ja operaattoritoiminnan käynnistämisen vaatimat työmäärät ja tahti olivat valtavat, emmekä kyenneet selviämään täysin ilman kolhuja. Prosessien ruuhkautuminen ja toimitusten viivästyminen aiheuttivat osin negatiivisia asiakaskokemuksia ja prosessihaasteita. Näin ollen vuoteen 2018 mahtuu niin isoja onnistumisia, mutta myös selkeitä epäonnistumisiakin. Niistä tulee ottaa opiksi – ja paljon on jo otettukin.

joonas jk2 www